reception carin

Bemannade öppettider i receptionen

MÅNDAG       08:00-20:00*
TISDAGAR     08:00-20:00*
ONSDAG       08:00-20:00*
TORSDAG     08:00-20:00*
FREDAG        07:00-17:00*
LÖRDAG.       08:00-12:00
SÖNDAG       Stängt, öppet i samband med klass

 *Stängt mån-fre 12-15

Avvikande öppettider: Fre 23 feb öppet 8.00-12.00

Tel: 042-23 69 79
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppettider med TAG (gäller endast kunder med hel- eller halvårskort)

MÅNDAG 06:00-22:00
TISDAG 06:00-22:00
ONSDAG 06:00-22:00
TORDAG 06:00-22:00
FREDAG 06:00-20:00

 LÖRDAG 07:00 - 18:00
 SÖNDAG 07:00 - 18:00

 

 

 

 

 

 

 

Yoga Marathon Kvinna till Kvinna

I samband med Internationella Kvinnodagen 8 mars anordnar Sans & Balans en kväll i hälsans tecken med yoga och avslappning. Kom och yoga i tre timmar med tre olika instruktörer!
För oss och många andra handlar yoga om empati, att öppna hjärtat och stötta det goda. Yoga är en gåva och att ge till varandra utan önskan om att få någonting tillbaka är ett av yogans mål. Det blir en unik upplevelse där yogaklasserna avlöser varandra och blir till en underbar välgörande helhet. Dynamiska rörelser och andning, stillhet och meditation, balans och harmoni.
Alla medverkande lärare ställer upp gratis och Sans & Balans bjuder på lokaler och utrustning. Du väljer själv vilken deltagaravgift som du vill och kan betala; 200 kr, 300 kr eller ett valfritt större belopp. Alla intäkter går oavkortat till organisationen Kvinna till Kvinna och Familjefridsjouren i Höganäs till stöd för utsatta kvinnor och barn.
Klasserna är öppna för alla nivåer av deltagare. Alla är välkomna att delta - nybörjare som erfaren.
Under kvällen har du möjlighet att köpa Eveliinas bok ”Våld i nära relationer” till specialpris.
Varmt välkomna på Yoga Marathon på Sans & Balans!

Yoga Marathon 8 mars 2024.jpg

PROGRAM fredag 8 mars

Kl. 16.15 Dörrarna öppnar

Kl. 16.30-17.30 ”Yoga mot stress” med Eveliina Sinisalo

Kl. 17.40-18.45 ”Flow for the heart” med Carin Jönsson

Kl. 18.45-19.30 ”Yoga Nidra” med Marie Spetz

 

Så här gör du för att anmäla dig:

Maila din anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 6 mars. Obs, vi har 23 platser så vänta inte för länge med att boka plats. Din plats är säkrad när anmälningsavgiften nått oss på swish till 0707954727. Märk din inbetalning ”Yoga Marathon”.
Ta gärna med egen matta!

Vill du hjälpa till under dagen - hör av dig till oss.
………………………………………………………………………………………………………………..

 

Presentation av lärarna och klasserna

Eveliina Sinisalo/Yoga mot stress
Yoga mot stress - genom lugna rörelser, andningsövningar och medveten närvaro hjälper vi kroppen att komma till ro, både på yogamattan och i vardagen. Yoga har i forskning visat sig både lindra och förebygga stress, och har både kortvariga och långvariga effekter.
Eveliina Sinisalo är socionom och yogalärare som specialiserat sig inom Traumaanpassad yoga. Eveliina föreläser om stress och har lång erfarenhet av arbete med personer som befinner sig stressade och svåra livssituationer.

Carin Jönsson/Flow for the Heart
Välkomna till en mjukt flödande Vinyasayogaklass där vi öppnar upp runt bröstryggrad och axlar och höjer energin.
Carin Jönsson är ägare och drivande kraft på Sans & Balans. Yogalärare med utbildning i Österländsk Medicin, Avspänningspedagog, massör och PT med över 30 års erfarenhet i branschen. Undervisar i Hathayoga, Terapeutisk Yoga och Yinyoga mm.

Marie Spetz/Yoga Nidra
Vi avslutar dagen med skön Yoga Nidra. Nidra betyder sömn och det är ett djupt avslappnande och rogivande pass. En stor del av tiden ligger man ner på golvet och blir guidad genom olika meditativa övningar som har läkande och lugnande effekter.
Marie Spetz är utbildad instruktör i Medicinsk yoga och Yinyoga samt är Mindfullnesscoach. Marie höll sin första kurs i Mediyoga på Sans & Balans för exakt nio år sedan och har hållit många olika pass på studion sedan dess.

 

Kvinna till Kvinna är en internationell kvinnorättsorganisation som finns på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att stärka kvinnors inflytande och makt, sätta stopp för mäns våld mot kvinnor och skapa opinion kring kvinnors rättigheter.

Familjefridsjouren arbetar dagligen för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en politiskt och religiöst obunden idéburen samhällsorganisation som startade 2005.
Familjefridsjouren erbjuder:
• Stöd och rådgivning
• Stödsamtal enskilt, par samt i grupp
• Stödsamtal enligt trappan-modellen för barn enskilt samt i grupp
• Skyddat boende för kvinnor, barn samt män
• Föreläsningar och utbildningar
• Öppet café för kvinnor utsatta för våld eller hot om våld samt anhöriga.

 

Häng med på en spännande utmaning: Yoga Marathon!

 

 

SCHEMA ÖPPNA KLASSER & KURSER SPORTLOVET 2024

Gäller vecka 8 (19/2-25/2)

SPORTLOV V 8 2024.jpg

INTRO PILATES TOWER

Lördag 9/3

 

IMG_8788.jpeg

 

Tower (kallas också Wall units) är en apparat som Joseph Pilates konstruerat. En väggmonterad enhet utrustad med bl a fjädrar som ger dig motstånd och något extra att jobba mot utöver din egen kroppsvikt. För dig som vill förbättra din kroppshållning, öka din styrka och flexibilitet. Målet med introduktionen är att du ska kunna delta i våra towerkurser/klasser som t ex Pilates Tower Cirkel.


Dag & tid: Lördag 9/3 kl 11.00-12.15
Pris per workshop: Medlem 250 kr, ej medlem 278 kr
Kursledare: Nicky Horn

Välkommen med din anmälan HÄR eller tel 042-23 69 79.

 

 

På grund av högt tryck på klasserna sätter vi
in en extra klass på onsdagar kl 17.00

- Legs on Fire -

Styrka för lår och rumpa.
Passar perfekt inför sportlovet!

 

 

Legs on Fire .jpg

 

 

 

 

YINYOGA FÖR STELA MÄN - av stel gubbe

Yinformen är en lugn och meditativ form av yoga baserad på att hålla ett fåtal olika positioner passivt under en längre period. På så sätt stretchas bindväven runt ben, leder och organ vilket gör att såväl rörlighet som smidighet ökar. Att praktisera YinYoga är att vända uppmärksamheten inåt och tillåta det som är, att få vara. YinYogan riktar sig generellt till området vid höfterna, bäckenet och den nedre delen av ryggen och består av ett tjugotal sittande och liggande ställningar.
 
Kursstarter:
 
Torsdag 16.15-17.30, 1 feb-21 mars, 8 ggr
 
Söndag 10.00-11.15, 4 feb-24 mars, 8 ggr

 

Kursledare: Jan Gleisner

 
lkommen att boka din plats HÄR

 

Janne berättar om yinyoga och sin personliga yinyogaresa:

 

IMG_3427.JPG

 
För ca. fyra år sedan vågade jag mig för första gången in på ett yinyogapass. Jag sökte efter en träningsform som inte var så prestationsorienterad eftersom mina dagar redan var fyllda av höga krav. Jag kände också att kroppen blev stelare och stelare. Jag blev helt såld direkt. Det är väldigt få män som tar sig till yogasalen, vilket är synd, då alla vi män som går är lika lyriska. Så mitt uppdrag blev att få fler män att upptäcka yogan.
Jag utbildade mig därför till yinyogainstruktör under 2020. Yinyoga är bra för både kropp och knopp, samt ett bra komplement till övrig aktiv träning. Vi blir alla stelare med åren och upplever viss stagnation i både leder och muskler. I denna yogaform stannar vi flera minuter i varje position. Högst troligt kommer din vinning av kursen att vara att öka energiflödet i kroppen, få bättre rörlighet och ett lugnare mindre stressat inre. Varje pass är på 75 min. Det enda du behöver är ett öppet sinne och lediga kläder, resten finns på plats i yogasalen. Var och en deltar efter sina egna förutsättningar, alla är vi olika.
 
Hänger du på?
 
Vi ses på mattan/Janne
 
Välkommen att höra av dig vid frågor. Det går också bra att boka plats på tel 042-23 69 79 eller mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Vägen till hälsa och välbefinnande börjar här...
UPP